Lentokonejättiläinen nousi sittenkin – virheen takia liian pieneltä kentältä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Aiemmin tällä viikolla ilmailualalla kohistiin erikoisesta tapauksesta, jossa maailman suurimpiin lukeutuva lentokonejättiläinen laskeutui lentäjien virheen vuoksi aivan väärälle lentokentälle. Kenttä oli juuri ja juuri riittävä laskeutumiseen, mutta nousuun se oli kuitenkin liian pieni.

Kuva: Boeing
Kuva: Boeing

Boeing 747-400 Dreamlifter oli siis jäämässä jumiin lentokentälle, jonka kiitotie oli liian lyhyt sen normaaliin nousuun. Lopulta lentokoneen nousua päätettiin yrittää. Nyt täpärä nousu on onnistunut ja tapauksesta on julkaistu verkossa video.

Täydessä lastissa ja täysillä tankeilla nousu ei olisi onnistunut, joten todennäköisesti jättiläinen nousi minimitankillisilla ja ruuma tyhjänä. Lisäksi vauhtia otettiin todennäköisesti kiitotien kynnyksen vara-alueelta. Tärkeintä kuitenkin on, että Dreamlifter pääsi taas ilmaan ja palasi palvelemaan rantiliikennettä yhtä kokemusta rikkaampana. Dreamlifter on rakennettu lennättämään Boeing 787 -lentokoneiden osia.