Kirjastoihin uudenlainen toiminnallisuus – mullistaa lukunautinnon?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lapsia olisi hyvä kannustaa lukemaan jo pienestä pitäen. Aiheesta on julkaistu myös tutkimustuloksia, joiden mukaan lukeminen kehittää lapsen kieltä, sanavarastoa ja kirjoitustaitoa. Kaikki ipanat eivät kuitenkaan malta hiljentyä sivuja selailemaan.

Kuva: Play Office
Kuva: Play Office

Jotta lukemisesta saisi tavallista houkuttelevampaa puuhaa, on espanjalainen Play Office -yritys keksinyt huikean sisustuselementin, joka sopii niin koteihin kuin julkisiin tiloihin. Oleskeluverkko muistuttaa suuresti sirkuksen turvaverkkoa ja sen voi virittää vaikkapa korkealle katon rajaan.

Yritys kutsuu tuotettaan Lukuverkko-nimellä, ja se kannustaa niin pieniä kuin suuriakin lukutoukkia viettämään aikaa kirjojen parissa entistäkin nautinnollisemmin. Jäämme odottaamaan innolla, koska ensimmäinen kirjasto ymmärtää hankkia tiloihinsa lapsiasiakkaita houkuttelevan oleskeluverkon.