Mies rakensi toimivan aseen lentokentällä myytävistä tuotteista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentokenttien turvatarkastuksia on tehostettu etenkin Yhdysvalloissa vuoden 2001 WTC-iskun jälkeen. Turvatarkastuksilla yritetään estää esimerkiksi ampuma-aseiden pääsy siviililennoille, mutta kiellettyjen esineiden salakuljetukseen löydetään jatkuvasti uusia keinoja.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Evan Booth -niminen pohjoiscarolinalainen web-kehittäjä on valmistanut toimivia aseita esineistä, jotka on ostettu lentokentillä sijaitsevista liikkeistä turvatarkastusten jälkeen. Yksi hänen tunnetuimmista aseista on BLUNDERbusiness Class, joka toimii käytännössä kuin haulikko.

Muita miehen tee-se-itse-tyylisiä aseita ovat esimerkiksi jousipyssy ja jalkajousi. Booth esittelee aseita ja niiden valmistustarpeita Youtubessa julkaistuilla videoilla. Mies otti ennen videoiden jakamista yhteyttä FBI ja CIA-järjestöihin pitääkseen huolen siitä, ettei hän syyllisty laittomuuksiin. Kerroimme taannoin, että sveitsiläisillä lentokentillä myydään turvatarkastuksen jälkeen linkkuveitsiä koneeseen vietäväksi.