Opettaja tylytti esikoululaisten vanhempia: ”Lapset löyhkäävät pahalta”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Opettajia riittää moneen junaan, ja osa kansan kynttilöistä on omiaan aiheuttamaan lapsosille elämän mittaisia traumoja käytöksellään. Räikeitä tapauksia päätyy aika ajoin uutisiin. Nyt erään newyorkilaisen esikoulun opettaja on noussut ihmetyksen aiheeksi.

Opettaja lähetti vanhemmille kirjeen, jossa valitti lasten hygieniasta epäsopivaan sävyyn. BUILD Academyn koulu sijaitsee köyhällä Buffalon alueella, ja viesti onkin saanut lasten vanhemmat raivostumaan. Opettaja ei sanojaan säästellyt.

– Monet 3 – 4-vuotiaat lapset tulevat kouluun joskus päivittäinkin likaisten ja tahraisten vaatteiden kanssa. Jotkut löyhkäävät pahalta ja osa vaikuttaa epäsiisteiltä ja huolittelemattomilta. Tämä on terveysongelma. On vaikea olla heidän lähellään tai edes koskea heitä, kertoi nimeämätön opettaja kirjeessään.

Vanhemmat ihmettelivät opettajan myötätunnon puutetta, sillä 30 prosenttia kaupunginosan ihmisistä elää köyhyysrajan alapuolella. Daily Mirror -lehden haastattelema Kimberly Wells pitää esikouluopettajan kirjettä syrjinnän muotona. Koulu ei aio rangaista opettajaa viestistä.