Pihtaa seksiä suhteen alussa – uusi ihmissuhde paranee

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Sukupuolten välinen kemia voi olla parhaimmillaan taianomaista kehojen, tuoksujen ja makujen leikkiä. Puhutaan tietenkin seksistä. Mutta parisuhteeseen asetuttaessa kyse on muustakin – syvästä yhteydestä, keskusteluista, kanssaelämisestä ja arjen jakamisesta yhdessä.

Sitä ei saavuteta pelkällä vartaloiden yhteenkihnuttamisella. Kaunista naista silmäilevä uros voi mietiskellä neitokaisesta seksiin liittyviä fantasioita – harvemmin mies alkaa sen sijaan suunnitella avioliittoa, yhteistä kotia ja lapsia ensi näkemällä. Virittäytyminen suhdemoodiin vaatii työstöä ja tapailua.

Mikäli nainen antautuu pian ensitapaamisen jälkeen seksiin, suhteen henkinen puoli ei välttämättä kehity siihen pisteeseen, että mies haluaisi sitoutua. Vanhanaikaisessa kosiskelussa neidoilla on passiivisemman osapuolen asema, jolloin he eivät tee aloitteita, vaan mies.

Biologisestakin näkökulmasta katsoen miehen voi olla hyvä antaa tehdä metsästyksensä luonnollisella tavalla. Hieman etäisyyttä pitävä nainen lienee salaperäinen ja siis tavoiteltavampi monessa mielessä – mies kiinnostuu huomaamattaan myös luonteesta. Ihastuminen on aina arpapeliä, mutta silloin kun luonteet eivät kohtaa, tapailu yleensä loppuu itsestään.

Vaikka seksi ei ole naisen kauppatavaraa, jota hän antaa miehelle kiintymystä vastaan, itsesuojeluvaistosta ei liene haittaa. Pidemmän kaavan tutustumisen perusteella nainen voi määritellä luottaako hän mieheen, ja mies varmistuu tunteistaan. Kun suhteen laatu on selkeää, petileikkeihin siirtyminen voi tuntua turvallisemmalta siirrolta.

Moni nykyajan nainen voi olla tottunut menemään nopeasti seksiin, mutta jos mies kieltäytyy fyysisyydestä, aina se ei tarkoita sitä, että vastapuoli ei ole kiinnostunut. Joskus myös miehellä on heti kättelyssä kunnialliset aikeet, ja hän etsii syvempää suhdetta. Ritarimainen käytös kertoo paljon henkilöstä, ja ehkäpä naisen kannattaisi pitää tällaisesta yksilöstä kiinni.