Poliisit luulivat opettajaa varkaaksi – iskivät kesken luokkaretken

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Koulumuistoihin palatessa moni voi tuumata, että luokkaretkillä tapahtui aina kaikenlaista ikimuistoista. Näin kävi myös äskettäin Britanniassa. Opettaja Gillian Hainsworth päätyi poliisikuulusteluun kesken retken.

51-vuotias opettaja luotsasi 28 hengen luokkaretkeä ja vei Tadcasterin koulun musiikkioppilaat esiintymään Halifax Minsteriin. Tilanne sai kuitenkin yllättävän käänteen, kun kolme poliisiautoa ajoi paikalle. Virkavallan edustajat luulivat Gillianin varastaneen ajamansa minibussin.

Kyse oli sekaannuksesta, sillä sama ajoneuvo oli aiemmin ilmoitettu varastetuksi, ja vanha tieto oli yhä poliisien tietokannassa. Oppilaat virnistelivät, kun Hainsworthia kuulusteltiin viidentoista minuutin ajan poliisiautossa. Lopulta totuus selvisi, ja nainen vapautettiin piinaavasta tilanteesta.

– Olin todella järkyttynyt. Oppilaat naureskelivat taustalla, heistä minibussin varastanut opettaja oli hauska ajatus, kommentoi opettaja Daily Mirror -lehdelle.