Yllättävä paljastus seksikumppaneiden määrästä: ”Ei välttämättä merkitystä”

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Vanhan perinteen mukaan omien seksikumppanien todellista määrää ei kannata paljastaa, oli sitten mies tai nainen. Kliseisesti ajateltuna miehen kuuluu kertoa määrä kolmella ja naisen jakaa kolmella, jotta saadaan potentiaalista kumppaniehdokasta miellyttävä lukumäärä.

Stereotyyppien mukaan miehellä on suurempi libido kuin naisella. Kilttinä tyttönä pidetään usein naista, jolla ei ole ollut kovin montaa seksipartneria, ja villimpi kanssasisar saa helposti halvan naisen maineen. Naisia siis käytännössä kannustetaan tukahduttamaan halunsa, kun taas mies saa mellastaa sängyssä mielin määrin.

Onko lopulta väliä, miten monta seksikumppania henkilöllä on ollut? Joskus kokemuksesta on silti hyötyä, koska sen myötä oman kehon ja nautintopisteiden tuntemus paranee ja rentous kasvaa. Jokainen on pääsääntöisesti itse vastuussa nauttimisestaan – vaikka rakastaja hyväileekin kehoa, kukaan ei voi pakottaa toista rentoutumaan ja käynnistää nauttimisen tunnetta.

Se tulee ihmisestä itsestään käsin – antautumalla. Mitä useammin yhdyntöjä harrastaa, sen vähemmän ihminen suhtautuu neuroottisesti vartaloonsa ja pyörittelee mielessään epävarmuuksia.

Toiminta vaatii tietynlaisen ajatusten jäädyttämisen – hetkessä täytyy kyetä olemaan läsnä. Sitä voi harjoitella vaikkapa meditaatiossa, mutta parempi tapa on tekemällä oppiminen – eihän kukaan voi osata laskuvarjohyppyä hyppäämättä kertaakaan oikeasti ilmaan.

Seksikumppanien määrällä ei välttämättä ole merkitystä. Jos henkilö on perusteellinen ja paneutuu petileikkeihin, voi pienelläkin määrällä partnereita jo tarttua oppia korvan taakse.

Lisäksi kannattaa ottaa huomioon määrän lisäksi laatu ja syvyys. Pitkissä suhteissa seksuaalisuuteen oppii suhtautumaan eri tavoin kuin lyhyissä yhden illan panoissa, joissa fokus on usein vain rakkauden fyysisessä puolessa. Seksiin kuuluu olennaisena osana myös henkinen puoli, jota kautta muodostuu olennainen osa koetusta nautinnosta – myös miehille.

Seksikumppaneiden suuri määrä voi palvella siten, että henkilö kokee monia erilaisia tilanteita, oppii hyväksymään monen muotoisia vartaloita, ruumiintoimintoja, reaktioita ja vihkiytyy kenties monipuolisesti eroottisten leikkien saloihin, Elite Daily kertoo. Mielikuvituksellinen rakastaja toimii kuten kuka tahansa innovaattori elämän muillakin osa-alueilla, hän pyrkii saamaan kattavan määrän uusia, opettavaisia kokemuksia, joita voi jakaa edelleen toisille.