Paavi paljasti: Toimi yökerhon portsarina!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi vuoden 2013 puhutuimmista uutistapauksista oli paavi Benedictus XVI:n eroaminen virastaan helmikuussa. Uudeksi paaviksi valittiin Buenos Airesin arkkipiispana aikaisemmin toiminut Fraciscus, joka astui virkaan 13. maaliskuuta.

Roomalaisessa työväenluokan kaupunginosassa puhetta pitänyt Paavi Franciscus paljasti työskennelleensä yllättävillä aloilla ennen uraansa katolisen kirkon piirissä. NY Daily News -lehden mukaan hengenmies työskenteli nuorena baarien ja yökerhojen ovimiehenä Buenos Airesissa.

Portsarina toimimisen lisäksi Franciscus ansaitsi elantoaan siivoamalla ja tekemällä kokeita kemikaalilaboratoriossa. Mies löysi kutsumuksensa kirkon parissa vasta myöhemmällä iällään, opettaessaan kirjallisuutta ja psykologiaa. Tuolloin hän huomasi haluavansa saada ihmiset löytämään uskonsa uudelleen.

Katolinen kirkko valitsi alkuvuodesta uudeksi paaviksi argentiinalaisen 76-vuotiaan Jorge Mario Bergoglion, joka tunnetaan nyt nimellä Franciscus I. Paavin menneisyyden varjot heräsivät henkiin heti hänen valitsemisensa jälkeen.