Lindsay Lohan haluaa GTA V -pelin tekijät oikeuteen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijätär Lindsay Lohanin lukuisat ongelmat periytyvät jo hänen perheestään, sillä tähden vanhemmat Michael ja Dina ovat paistatelleet viihdelehtien palstoilla vähintään yhtä usein kuin kohutyttärensä. Taannoin Lindsay yritti selvitä päihdekierteestään vieroituksen avulla.

Nyt 27-vuotias näyttelijätär valmistautuu nostamaan asianajajiensa kanssa oikeusjutun Grand Theft Auto 5 -pelin tekijöitä vastaan. Lindsay Lohan nimittäin väittää Rockstar Games -yhtiön käyttäneen hänen yhdennäköisyyttään luvatta pelin mainoskampanjassa.

GTA V -pelin kannessa esiintyy vaaleatukkainen, punaisiin bikineihin pukeutunut nainen. Hahmo on kuitenkin luotu Rockstar Gamesin palkkaaman mallin, Shelby Welinderin, pohjalta. Pelin tarinassa on mukana myös jokseenkin Lindsay Lohania muistuttava kohujulkkis, joka pyytää pelaajan apua paetakseen paparazzeja.

– On todennäköisempää, että hahmo pohjautuu useampaan julkkikseen, eikä vain Lindsay Lohaniin. Lohanin olisi ainakin vaikea todistaa toisin, Forbes-uutistoimiston Erik Kain kommentoi tapausta.

Lindsay Lohanin läpimurto oli Disneyn vuoden 1998 hittikomediassa Ansa vanhemmille, jossa hän teki roolin kaksosina. Lapsitähdestä kasvoi nopeasti teinielokuvien kuningatar, ja hänet muistetaan muun muassa Perjantai on pahin, Teinidraamakuningattaren tunnustukset ja Mean Girls -elokuvista. Lohan on myös julkaissut kaksi popalbumia Speak ja A Little More Personal.