Uskotko silmiäsi? Hiiri koristelee joulukuusen videolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaikka hiiret ovat useissa talouksissa ei-toivottuja vieraita, ovat ne myös melko suosittuja lemmikkejä. Hiiriä voi muiden lemmikkieläinten lailla kouluttaa toteuttamaan pieniä askareita, mikäli vain kärsivällisyyttä riittää.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Youtuben MouseAgility-kanavalle lisätyllä hämmästyttävällä videolla tavataan hiiri, joka koristelee minikokoisen joulukuusen pienillä koristeilla. Hellyyttävä video on muutaman vuorokauden aikana kerännyt jo yli 60,000 katsojaa.

Videolla esiintyvän hiiren kouluttaja Marina ei kuitenkaan Zinzan Clements -blogin haastattelussa toivo, että ihmiset innostuisivat hankkimaan videon nähtyään omia hiiriään kouluttaakseen niitä. Tehtävä on nimittäin paljon vaikeampi, kuin miltä se saattaa vaikuttaa videoiden perusteella. Hiiren kouluttamiseen vaaditaankin laajaa tietämystä eläinten käytöksestä ja empatian tunnetta ”herkäksi” kuvailtuja siimahäntiä kohtaan.