Mike Tysonia ei päästetä Iso-Britanniaan – raiskaustuomio syynä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nyrkkeilijä Mike Tyson oli vasta 20-vuotias voittaessaan WBC:n, WBA:n ja IBF:n raskaansarjan mestaruustittelit. Ammattinyrkkeilijä julkaisi taannoin Mike Tyson: Undisputed Truth -elämänkertakirjan, josta paljastuu toinen toistaa erikoisempia yksityiskohtia miehen elämästä.

Mike Tysonin oli tuoreen kirjansa julkaisun myötä määrä esiintyä 9. joulukuuta alkaen pressikiertueella Iso-Britanniassa. Kiertue tulee kuitenkin peruuntumaan ammattinyrkkeilijän vanhan raiskaustuomion vuoksi. Iso-Britannian tuoreehkon lakimuutoksen myötä kukaan yli neljä vuotta vankilassa viettänyt ei pääse maahan, ja laki koskee myös 1990-luvulla kuuden vuoden tuomion istunutta Tysonia.

Takaiskun seurauksena 47-vuotias urheiluikoni matkustaa Ranskaan, josta hän aloittaa manner-Euroopan pressikiertueen. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Mike Tysonin raiskaustuomio estää häntä matkustamasta ulkomaille. Viime vuonna tähden oli määrä esiintyä elämänhallintaluennoilla Uudessa-Seelannissa, mutta maan viisumia ei myönnetä yli viisi vuotta vankeudessa istuneille.

Lapsena vaikeissa perheolosuhteissa kasvanut nyrkkeilijä myöntää olevansa seksiaddikti, huumeriippuvainen ja alkoholisti. Mike Tyson on myös kertonut esittäneensä Kauhea Kankkunen -elokuvan cameo-roolinsa huumepäissään. Marihuanaa poltelleen julkkistähden mukaan hän oli elokuvan kuvaamisen aikaan ”täysin sekaisin”.