Karmaiseva näky valvontakameralle: Murtovaras nukkuvan mummon kotona

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Varkauden kohteeksi joutuminen ei ylennä kenenkään mieltä, mutta onneksi poliisilla on monet konstit, joilla puuttua asiaan. Eläkeläismummo Margaret Woodward joutui varkaiden huomion kohteeksi, jonka ansiosta virkavallan edustajat piilottivat tämän kotiin valvontakameroita.

murtovaras11122013

Niistä löytyikin pelottava todistusaineisto, jossa 51-vuotias Patrick Reid murtautuu nojatuolissaan nukkuvan mummon kotiin. Valvontakameran videolta voidaan nähdä, miten mies liikuskelee naisen asunnossa ja etsii tämän käsilaukkua. Hän käy monta kertaa tarkistamassa, ettei uhri ole hereillä ja jopa koskettaa tätä.

Lopulta Margaret havahtuu sähköskootterinsa hälytysääneen. Hän käy hakemassa kävelykeppinsä ja menee varkaan perään. Reidin onnistuu paeta ikkunan kautta, mutta hänen kasvonsa jäävät videolle.

Nainen toimi tilanteessa nopeasti ja soitti heti poliiseille, minkä ansiosta mies saatiin muutamien minuuttien päästä kiinni kadulta. Sama mies oli käynyt Woodwardin luona varkaissa neljä kertaa vuoden sisällä. Hän sai varastettua naiselta yhteensä yli tuhat euroa. Eläkeläismummo kertoi järkyttyneensä perin juurin tajutessaan varkaan koskeneen häneen. Reid tuomittiin neljäksi vuodeksi ja 8 kuukaudeksi vankilaan, uutisoi Daily Mirror -lehti.