Happoradiolta uusi levy vuosien tauon jälkeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Happoradio julkaisee uuden studioalbuminsa helmikuussa 2014, yli kolmen vuoden tauon jälkeen. Vielä nimeämätön albumi ilmestyy 21. helmikuuta. Kahdella edellisellä levyllään platinaa myyneen yhtyeen paluusingle Sinä & hän tulevalta albumilta julkaistaan huomenna perjantaina.

Maaliskuun alkupäivinä Happoradio aloittaa mittavan kiertueen, joka kestää vuoden 2014 loppuun saakka.

Vuonna 2001 perustetun bändin ensimmäinen iso radiohitti oli Pois Kalliosta vuonna 2003. Tätä seurasivat muun muassa Linnusta Sammakoksi vuonna 2004 sekä Tavikset ja HC-sää vuonna 2006. Varsinainen läpilyönti tapahtui vuonna 2008 julkaistulla Kaunis Minä–albumilla. Levyltä julkaistiin useita radiohittejä, kuten kultaa myyneet Puhu äänellä jonka kuulen ja Che Guevara sekä radiosoittoa mittaavan Music Control–listan piikkipaikalle noussut Olette kauniita.

Yhtyeen edellinen studioalbumi, vuonna 2010 julkaistu Puolimieli, ankkuroi Happoradion lopullisesti suomalaisten rockyhtyeiden kärkikaartiin. Platinaa myyneeltä albumilta julkaistut singlet Ihmisenpyörä, Pelastaja, Ahmat tulevat ja Anna anteeksi nousivat jälleen soittolistojen kärkeen ja niitä on kuunneltu Spotifyssä jo miljoonia kertoja.