Haluatko menestystä elämääsi? Päästi irti negatiivisista ihmisistä

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Miksi jotkut ihmiset tuntuvat pääsevän elämässään eteenpäin kuin taikaiskusta, ja toiset vellovat vuosikausia samoissa ympyröissä? Monikaan ei tule miettineeksi paljonko ympärillä olevat ihmiset vaikuttavat jokapäiväiseen hyvinvointiin. Ystävillä ja tuttavilla on merkitystä.

Ihmisten on syytä tarkastella keiden seurassa aikaansa viettää, jos omat voimat tuntuvat syystä tai toisesta uupuvan perusaskareiden alla. Negatiivinen ajattelu myrkyttää ympäristön, ja peruspositiivinen ihminen voi huomata hyvän tuulensa laskevan valittajan seurassa.

Nillittäjiä riittää joka lähtöön, ja osa heistä on läsnä elämässä pysyvämmin. Joskus rasittava henkilö on lähisukulainen tai työtoveri, joka omaa lannistavan elämänasenteen. Aina löytyy niitä, joiden on helpompi painaa toisia alas kuin kohdata itsessään olevat epäkohdat ja sisäiset prosessit.

Mikäli ihminen todella haluaa saavuttaa unelmiensa elämän, on syytä suorittaa eräänlainen oman elämän ”kevätsiivous”. Vaatii pientä pohdintaa tiedostaa, ketkä ihmisistä saavat oman olon tuntumaan hyvältä ja nostavat energiaa – ketkä taas latistavat inspiraatiota. Menestyneet ihmiset ovat jo oivaltaneet tämän.

Ne, jotka porskuttavat elämässään pitkin uusien mahdollisuuksien latuja, ovat ajat sitten jättäneet marmattajat ja veistä haavassa kääntävät ystävät taakseen. Päätös on yksinkertainen kuin laastarin vetäisy – kirpaisee vähän, mutta pian koko asia on jo poissa mielestä. Perusnegatiivisen ihmisen mielestä uusia asioita ei kannata kokeilla riskien takia, eikä häntä ilostuta nähdä toisen pärjäävän.

Pikemminkin reaktio voi olla päinvastainen. Hyvät uutiset voivat saada toisen ilmeen venähtämään. Jos tällaisten ystävien etäännyttäminen itsestä arveluttaa, voi kysyä itseltä kysymyksen: Onko tämä parasta, mitä voin saada elämältä? Mikäli vastaus on ei, ihminen voi hyvillä mielin äänestää jaloillaan ja valikoida seuraansa samankaltaisia innostuneita, luovia ja yritteliäitä ystäviä.

Positiivisessa ajattelussa ei ole rajoja – ja tästä lähtökohdasta käsin on mahdollista saada aikaan ihmeellisiä asioita, Elite Daily kertoo. Jos miettii ketä tahansa alansa huippunimeä – vaikkapa Oprahia tai Justin Bieberiä – kukaan heistä ei anna minkäänlaista painoarvoa pahoille puheille tai selkäänpuukotusyrityksille. Vaikka lokaa lentäisi niskaan, menestyjät ignooraavat tällaisen palautteen ja keskittävät huomionsa positiivisiin yhteistyökumppaneihin, joista voi olla kiitollinen.