Venäläisen elokuvatähden raju hyökkäys: ”Homot uuniin!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Länsimaissa on seurattu huolestuneena Venäjän homoseksuaalien jatkuvasti huonontuvaa tilannetta. Taannoin Pietarissa astui voimaan laki, joka mukaan homopropagandan levittäminen ja esittäminen on kiellettyä.

Nyt Venäläinen näyttelijä Ivan Okhlobystin on herättänyt huomiota homovastaisilla kommenteillaan. The Guardian -lehden mukaan Venäjän presidentiksi tulevaisuudessa pyrkivä entinen pappi ilmoitti Siperian Novosibirskissa järjestetyssä tilaisuudessa, että hänen mielestään homot pitäisi polttaa elävältä.

– Laittaisin kaikki homot elävänä uuniin. Tämä on Sodoma ja Gomorra! Uskovaisena ihmisenä en voi olla puuttumatta lapsiini kohdistuvaan uhkaan!, Ivan Okhlobystin julisti The Hollywood Reporter -sivuston käännöksen mukaan.

Okhlobystin vahvisti myöhemmin Twitter-tilillään homovastaisen kommentin pitäneen paikkansa. Mies vetosi twiitissään sananvapauteen. Ivan Okhlobystin työskenteli Venäjällä näyttelijänä 1990-luvulla, mutta ryhtyi papiksi uskoon tulemisen myötä. Hän kuitenkin teki vuonna 2010 paluun elokuvaroolien pariin.