Uniikki: ”Rähinän toimistolla ei tarjota peruspullia”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomen tunnetuin urbaaniin musiikkiin keskittynyt levy-yhtiö Rähinä Records on kymmenessä vuodessa saavuttanut merkittävän jalansijan. Rähinän pojat tunnetaan siitä, että heille maistuvat luomu ja terveysruoat, eli vanhanaikaista renttujen artistielämää studiolla ja toimistolla ei vietetä.

Kirkassilmäiset ja itsestään huolta pitävät räppärit ovat malliesimerkki uudenlaisesta asennoitumisesta. Stara tiedusteli asiaa tarkemmin Uniikilta.

– Minä ja Elastinen ollaan varmaan eniten kiinnostuttu asiasta, mutta kyllä muutkin ovat. Meidän toimistollamme ei useinkaan palavereissa ole mitään peruspullia ja valkoisia sämpylöitä, vaan yleensä laitetaan jotain vähän freshimpää. Ei ole karkkia tarjolla, Uniikki paljasti.

Vuonna 2003 perustettu Rähinä Records on suurelta osin vastuussa suomalaisen kaupallisen räpin läpimurrosta – se kaveriporukka. Räppärin mielestä Suomessa ihmiset voisivat tavoitella unelmiaan enemmänkin.

– Varmaan meidän vahvuus on se, että se ei ollut mikään firma vaan ystäväjengi. Se kokoontui siellä Fintelligensin ekalla kellaristudiolla. Monet oli ystäviä entuudestaan ja sitten tutustuttiin vielä kaikki keskenään. Ollaan demokraattinen firma. Kaikki päätökset tehdään yhdessä.

– Me puhutaan suoraan asioista, eikä niitä saa ottaa henkilökohtaisesti. Jos joku ei ole hoitanut asioita kunnolla tai on vaikka levy jäljessä aikataulusta, niin asia otetaan käsittelyyn. Ihmiset ymmärtävät kumminkin, että se on duunia. Monesti on kuullut, että kun ystävät tekee duunia keskenään niin bisnes menee ystävyyssuhteiden edelle. Meillä se on toiminut toisinpäin, voimavarana. Great minds think a like.

Uniikin uusi studioalbumi #kylänmies julkaistiin 29. marraskuuta, ja sen singlet Pätkätöis ja Naiseni Mun ovat jo herättäneet huomiota kuulijakunnassa.