Uniikki paljasti nimensä taustan: ”Mun nimi oli Kid Unique”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomiräppäri Uniikki on niittänyt tänäkin vuonna jättisuosiota. Hän on osa Rähinä Recordsin tiimiä, joka sai alkunsa kaveripiiristä. Yhteishenki ja kaverien tunteminen ovat aivan toisella tasolla, kun tutustuminen on tapahtunut jo hiekkalaatikolla.

– Juurikin Elastisen kanssa kaikki on lähtenyt käyntiin. Ollaan kuljettu samoja reittejä kaksivuotiaasta asti. Me oltiin toistemme ekat kaverit hiekkalaatikolta viereisistä rappukäytävistä. Muutenkin on aina ollut elämät liitoksissa. Tanssittiin breakdancea yhdessä ja musiikki tuli luontevasti mukaan, Uniikki kertoi Staralle.

– Muistan sellaisen jutun, kun oltiin joskus mummolassa lumilautailemassa. Elastinen riimitteli mulle suomeksi ja sanoi, että tämä on mageeta. Sieltä se on tullut. Kyllähän mä vieläkin tanssahtelen lavalla – harmi ettei breakdancelle enää ole samalla lailla aikaa kuin ennen.

– Ja Uniikki-nimi tulee siitä, kun piti olla b-boy -nimet, ja mun nimi oli Kid Unique samalla kun Elastinen oli Elastic. Räppäämään alettaessa vaan käännettiin noi nimet suomeksi ja iskettiin riimiä äidinkielellä.

Uniikki riimitteli ensimmäistä kertaa englanniksi 12 – 13-vuotiaana ja yritti silloin seurailla idoliensa Dr. Dren tai Snoop Doggin jalanjäljissä. Vaikka kokeneetkin suomiräppärit kuulevat aika ajoin ehdotuksia vaihtaa kieltä, viiden soololevyn jälkeen moiset ajatukset eivät ole miehen mielessä.

– Vaikka puhun mielestäni hyvää englantia, niin ei se ulosanti ole kuitenkaan yhtä monipuolinen. Ei pystyisi yhtä hyvään räppienglantiin kuin mitä ne jenkeissä tekee. Ja mä haluan olla kuitenkin ainakin omasta mielestäni paras siinä, mitä teen. Kyllä mä suomessa tulen pitäytymään – ikuisesti!

Kapasiteettiyksikön riveissä räpännyt Uniikki lähti soolouralle vuonna 2008, kun bändi laitettiin telakalle.