Uniikki: ”Ärrävika on helppo targetti”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Huippumenestynyt suomalainen 162-senttinen räppäri Uniikki erottuu piristävällä tavalla muista kollegoistaan, eikä ole pelännyt kääntää asiaa edukseen. Asennetta riittää, ja se näkyy uusimmassa Pätkätöis-biisissä, joka on koskettanut laajaa yleisöä.

Uniikin mukaan kaikki eivät kuitenkaan ihaile, sillä vihaajiakin on.

– Varmaan ärrävika on helppo targetti mitä vihata. Sit toinen on se, miksi tuon Pätkätöis-biisinkin tein. Olin pitkään miettinyt tuollaista Skee-Lo -henkistä tribuuttia, Uniikki kertoi Staran haastattelussa.

– Tosi paljon tulee Facebookissa viestejä ja emaileja, joissa fanit kiittävät mua hyväksi esimerkiksi, kun olen saanut oman erilaisuuteni käännettyä edukseni. Pätkätöis on tsemppausbiisi kaikille niille ihmisille, joiden viesteihin en ehdi vastaamaan. Monet on sanoneet kavereita myöten, että se on eniten mun näköinen biisi ja video.

Edellisellä Kiitorata-albumilla Sytyn suhun -kappaleessa riimitellään piparipurkkiin hamuilevista käsistä. Mistä tuollaiset lyriikat oikein tulevat räppärin mieleen?

– En mä tiedä – tulevat vaan. Varmaan kuuntelen niin paljon sellaista musiikkia tuolta Amerikan maalta. Onhan tytöt ja seksuaalisuus sellaista, että niistä on puhuttu biiseissä kautta aikain.

– Enhän mäkään mun mielestä ikinä silleen karusti puhu, esimerkiksi Sytyn suhun on arvostusbiisi. En halua tehdä mitään sellaisia kappaleita, joissa lyriikat on semmoisia et ”Nyt nussitaan”, Uniikki kertoo.