Uniikki menestyksestään: ”Tuntui hyvältä huomata muidenkin tykkäävän”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalainen rap-artisti Uniikki tuli alunperin tunnetuksi Kapasiteettiyksikkö-yhtyeen jäsenenä. Sittemmin soolouralle lähteminen jännittä kovasti, mutta yleisö löysi hänet itsenäisenä artistina ja tällä hetkellä fanitus on kiihkeää.

– Olen tosi onnellinen siitä, että sooloura on ollut koko ajan tasaista nousua. Ei ole tullut mitään isoja ylämäkiä, eikä notkahduksia. Ehkä Pätkätöis on tavoittanut nyt vieläkin laajemman yleisön kuin mikään mun aikaisempi biisi, Uniikki kertoi Staralle.

– Alkuaikoina koin myös epäilyksiä. Mun yks tuttu esimerkiksi kertoi miettineensä riittääkö mulla rahkeet soolouraan, ja totesi, että olen ylittänyt kaikki odotukset. Se on hyvä kuulla. En mä sitä yhtään ihmettele, että mietityttää, kun sulla on ensin bändi, ja sitten lähdet yksin tekemään juttuja. On hyvä, että kaikki on kuitenkin natsannut. Kehityskaari on ollut nousujohteinen.

– Mä tietenkin itse uskoin itseeni ja omaan tekemiseen, mutta tuntui hyvältä huomata muidenkin tykkäävän. Mun karaktääri on varmaan sellainen, että aiheutan paljon fiiliksiä suuntaan jos toiseen. Silloin se yleensä toimiikin. Jos sä oot neutraali pannukakku, joka ei herätä mitään tuntemuksia, niin ehkä se ei silloin kiinnosta ketään.