Ensimmäinen joulu pariskuntana? Mieti vielä kerran

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suuret juhlapäivät ovat eräänlainen merkkipaalu pariskunnille, ja jos ensimmäisestä yhteisestä juhlapyhästä selviää kunnialla ja hengissä, ovat tulevat kinkerit entistä helpompia. Joulu on yksi vuoden suurimmista juhlista, mutta kannattaako sitä viettää tuoreen kumppanin kanssa?

Monien yllätykseksi 57 prosenttia miehistä ajattelee, että joulu pitää viettää ehdottomasti oman rakkaan kanssa, vaikka heti seurustelemisen alussa. Naiset eivät ole samaa mieltä, sillä heistä vain 51 prosenttia tahtoo olla uuden kumppanin kanssa jouluna. Kymmenen prosenttia vastaajista kertoo, että yhteinen joulu on soveliasta vasta vuosien seurustelun jälkeen.

Flirt.com-sivuston mukaan polttava kysymys on myös se, että vietetäänkö joulua ystäväporukalla, toisen vanhempien luona vai kahden kesken tai oman perheen parissa. Toisaalta uusien joulurutiinien näkeminen saattaa olla avartavaa ja puoliso ymmärtää seurustelukumppaniaan sen johdosta paremmin. Vaarana kuitenkin on, että partneri tuntee itsensä ulkopuoliseksi. Eikä pidä unohtaa myöskään sitä, että joulu on parisuhteen päättävien ja kumppaninsa jättäjien lempiaikaa.