Uskomaton valeasu – rukoilijasirkka naamioitui orkideaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luonnossa tavataan eläimiä, joilla on maastoutumiseen soveltuva suojaväritys. Jotkut eliöt käyttävät väristystä suojakeinona saalistajia vastaan. Toiset eläimet kuitenkin maastoutuvat päinvastaisessa tarkoituksessa, hyökätäkseen helpommin saaliin kimppuun.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Internetissä levinneellä Youtube-videolla tavataan eliö, joka ensi näkemältä saattaa muistuttaa kaunista vaaleanpunaista kukkaa. Kyseessä on kuitenkin rukoilijasirkka-hyönteislajiin lukeutuva orkidearukoilijasirkka.

Korean ulkokuoren ei kannata antaa hämätä, sillä orkidearukoilijasirkka on kirkkaasta värityksestä huolimatta kuin hyönteismaailman Hannibal Lecter. Se käyttää kukkaa muistuttavaa ulkomuotoaan hyökätäkseen pahaa-aavistamattoman saaliinsa kimppuun. Videolla kärpänen eksyy liian lähelle rukoilijasirkkaa, ja päätyy nopeasti tämän ateriaksi.