Quentin Tarantino oli lopettaa uransa: ”On vielä tekemättömiä asioita”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Quentin Tarantino lukeutuu tämän hetken arvostetuimpien elokuvaohjaajien joukkoon. Hänen viimeisin ohjaustyönsä oli Suomessa tammikuussa 2013 ensi-iltansa saanut Django Unchained. Nyt Quentin Tarantino on paljastanut harkinneensa uransa lopettamista Django Unchained -elokuvan jälkeen.

Ohjaaja kertoi The Independent -lehdelle aikoneensa alun perin vetäytyä eläkkeelle kymmenen elokuvan ohjaamisen jälkeen. Nyt Tarantino on kuitenkin aloittanut jo seuraavan elokuvansa suunnittelemisen.

– Minulla on vielä tekemättömiä asioita ennen kuin voin lopettaa elokuvien tekemisen, ohjaaja kertoi.

Quentin Tarantino kertoi marraskuussa The Tonight Show -keskusteluohjelmassa aikovansa ohjata seuraavaksi jälleen western-lajityypin elokuvan. Kyseessä ei tule olemaan jatko-osa Django Unchained -elokuvalle, mutta mies kertoo sen työstämisen inspiroineen häntä jatkamaan länkkäreiden parissa.

Hollywoodin arvostetuimpiin nimiin lukeutuva Quentin Tarantino on urallaan ohjannut lukuisia hittielokuvia. Miehen menestyselokuviin lukeutuvat muun muassa Pulp Fiction – Tarinoita väkivallasta, Reservoir Dogs ja Kill Bill -elokuvat. Tarantino on palkittu urallaan parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscar-palkinnolla vuonna 1995 elokuvasta Pulp Fiction – Tarinoita väkivallasta.