Supernopea matkustajakone suunnitteilla – alle tunnissa Helsingistä Lontooseen!

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin Yhdysvaltojen länisrannikkolla suunnitteilla olevasta hankkeesta, jossa Los Angelesin ja San Franciscon välille rakennetaan luotijuna. Juna kulkee Kalifornian halki puolessa tunnissa 1.233 kilometrin tuntivauhdilla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Maailman nopeimpia matkustusmuotoja kehitetään jatkuvasti, ja nyt Lontoon ja New Yorkin väliselle lentoreitille kaavaillaan supernopeasti kulkevaa Spike Aerospace -lentokonetta. Lentokoneen huippunopeudeksi kaavaillaan mach 1,8, eli 2.200 kilometriä tunnissa. Aiemmin Lontoon ja New Yorkin välinen lentomatka on kestänyt noin kuusi tuntia, mutta tulevaisuudessa saman reissun voisi taittaa alle kolmessa tunnissa. Helsingistä Lontooseen lentäisi selvästi alle tunnissa.

Nopea matka on alustavasti tarkoitettu vain liikematkalaisten käyttöön, ja koneessa on 12 – 18 paikkaa. Yhtiö mainostaa koneensa kulkevan Yhdysvalloista Eurooppaan puolet nopeammin kuin tavalliset matkustajakoneet. Yksi mahdollinen reitti olisi myös Tokion ja Los Angelesin välinen matka, jonka kone lentäisi viidessä tunnissa.