Google Maps paljasti huikean näyn keskellä autiomaata

Digi · Stara.fi

Googlen ylläpitämä Maps-karttapalvelu auttaa ihmisiä monin tavoin saamaan lisätietoa esimerkiksi lomakohteensa näkymistä niin ilmasta kuin kadultakin. Ajoittain karttapalvelua tutkivat löytävät poikkeuksellisen näyttäviä paikkoja, joista vain harva tietää.

Nyt otsikoihin on noussut keskellä afrikkalaista autiomaata näkyvä kohde, jossa on selvästi nähtävissä luoteeseen matkaava lentokone jättövanoineen. Kyseessä on aavikolle tehty monumentti lennon UTA 772 matkustajien muistolle. Kongosta Pariisiin matkalla ollut Union des Transports Aeriens -lentiyhtiön lentokone putosi aavikolle 19. syyskuuta 1989. Kaikki koneen 170 matkustajaa ja miehistön jäsentä kuolivat.

Kuva: Google Maps
Kuva: Google Maps

Vuonna 2007 onnettomuuden uhrien omaiset kokoontuivat turmapaikalle rakentamaan sinne monumentin uhrien muistolle. Lentokoneen hylky on edelleen paikalla ja sen osia käytettiin muistomerkin tekemiseen. Monumentin halkaisija on noin 60 metriä, joten se näkyy myös Googlen kartoissa.

Näytä suurempi kartta