Nainen putosi hevosen selässä – puhetapa muuttui kertaheitolla

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmisten kerrotaan joskus reagoineen erikoisella tavalla onnettomuuksiin. He saattavat saada päähän tulleen kolauksen ansiosta erikoistaidon, kuten esimerkiksi kyetä yhtäkkiä puhumaan täysin uutta kieltä.

Nyt erään kanadalaisen naisen kerrotaan pudonneen hevosen selästä jännittävin seurauksin. 50-vuotias Sharon Campbell-Rayment huomasi onnettomuuden jälkeen puhuvansa automaattisesti skottilaisella murteella. Läheisiä yhtäkkisellä taidollaan hämmentänyt nainen pohti tilan juontavan mahdollisesti juurensa vanhoista skottilaisista sukujuurista. Myöhemmin lääkärit diagnosoivat hänellä vieraan aksentin syndrooman.

Yleensä tila syntyy päävammojen yhteydessä, ja tapauksia on löydetty maailmasta vain 60 kappaletta. Daily Mirror -lehden mukaan kahden lapsen äiti kirjoittaa parhaillaan kirjaa syndroomasta. Campbell-Raymentin mukaan outo terveydentila on ollut hänelle siunaus, koska hän on innostunut tutkimaan sen takia sukujuuriaan tarkemmin.