Seksiviestejä lähettelevät tunneongelmaiset nuoret

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Lähimenneisyydessä ihmiset vierailivat toistensa luona halutessaan juttuseuraa. Sitten tulivat kännykät ja internet, ja viestimisen kulttuuri on muuttunut radikaalisti. Tästä aiheutuu monia lieveilmiöitä. Kerroimme taannoin esimerkiksi ihmisten addiktoituneen tekstarien lähettämiseen.

Nyt uusimman amerikkalaistutkimuksen mukaan tunnetason ongelmista kärsivät murrosikäiset lähettelevät usein seksitekstareita itseilmaisun takia. 420 oppilaan kyselyssä 20 prosenttia käytösongelmaisista oli kuuden kuukauden sisällä lähetellyt seksuaalisia viestejä puhelimellaan.

Päätutkija Christopher Houckin mukaan tutkimus kertoo siitä, miten heräilevän seksuaalisuuden kynnyksellä olevat nuoret hyödyntävät nykyään tekstiviestejä kommunikaatiossaan. Moderit viestintävälineet voivat auttaa esimerkiksi teinejä, jotka olisivat muuten liian ujoja ilmaistakseen tunteitaan vastakkaista sukupuolta kohtaan. Seksitekstareita lähetelleet nuoret päätyivät useammin myös yhdyntöihin, mikä ei liene yllättävä tieto.

Tutkimuksessa ei kuitenkaan pyritty selvittämään sitä, johtuivatko tunnetason ongelmat seksitekstareista. Bradley Hasbro Children’s Reseach Centerin tutkijoiden mukaan kommunikaatiotapojen muuttumisen tutkimisella voitaisiin löytää tuoreita tapoja keskustella seksuaalisuudesta lasten ja nuorten kanssa, uutisoi NY Daily News -sivusto.