Salakuljettajat mokasivat! Miljoonien kokaiinilasti ruokakauppoihin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Viiden Saksan Berliinissä sijaitsevan ruokakaupan oli määrä vastaanottaa tavanomainen banaanilasti maanantaina. Hedelmien sijaan laatikoista paljastui kuitenkin jotain ihan muuta. Seitsemästä banaanilaatikosta löytyi kokaiinia, jonka yhteispaino oli noin 140 kiloa.

Yllättävä löytö tehtiin maanantaina vähän ennen kuin hedelmien oli määrä mennä myyntiin. Kyseessä oli suurin viranomaisten löytämä kokaiinilasti Berliinissä 15 vuoteen. Sen arvo katukaupassa olisi ollut lähes kuusi miljoonaa euroa.

– Olimme tietenkin yllättyneitä. En tiedä, missä kohtaa salakuljetusta kömmähdys tapahtui, Berliinin poliisin vanhempi virkailija Olaf Schremm kommentoi.

Paikallisten viranomaiset kuvailevat tapausta logistiseksi virheeksi huumeiden salakuljettajien taholta. Lasti kuljettiin laivalla Kolumbiasta Hampuriin, josta se toimitettiin hedelmien jälleenmyyjälle Berliiniin. CBS News -uutissivuston mukaan on toistaiseksi epäselvää, mikä kokaiinin tarkoitettu määränpää olisi ollut.

Saksan viranomaisten mukaan salakuljettajat toimittavat huumeita yleisemmin lentoteitse kuin laivojen mukana. Vuoden 2012 aikana Saksan poliisit takavarikoivat kokaiinia yhteensä noin 1.26 tonnin edestä.