Kannabisväki varasti liikennemerkin lukuisia kertoja – mitä tekivät viranomaiset?

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa Coloradon osavaltio laillisti vuoden vaihteessa kannabiksen viihdekäytön, ja sen myötä miljoonat dollarit ovat siirtyneet rikollisjärjestöiltä laillisiksi verotettaviksi tuloiksi. Laillistaminen on näkynyt myös erään liikennemerkin toistuvana varastamisena.

Numeroyhdistelmä 420 tarkoittaa monille amerikkalaisille kannabiksen käyttäjille kannabiksen käytön teemapäivää, jota vietetään 20. huhtikuuta. Coloradoa halkovan Valtatie 70:n varrella oli aiemmin liikennemerkki, jossa oli merkintä ”MILE 420”. Kannabiksen käyttäjät kuitenkin varastivat sen kerta toisensa jälkeen, ja lopulta asiaan keksittiin ratkaisu.

Viranomaiset keksivät viimein miten he saavat estettyä varkausaallon jatkumisen, ja he vaihtoivat liikennemerkin lukeman 419,99 mailiksi, Denver Post -lehti uutisoi. Nyt uusi liikennemerkki lienee osavaltion kuvatuin ja kuuluisin, joten tuskin se saa olla rauhassa jatkossakaan. Aiemmin MILE 69 -liikennemerkki jouduttiin varkauksien vuoksi vaihtamaan merkkiin MILE 68,5.