Pappi käski seurakuntalaiset syömään ruohoa: ”Lähemmäs Jumalaa”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Uskonnon varjolla on vuosituhansien saatossa tehty monenmoista konnankoukkua, kuten esimerkiksi murhattu ja raiskattu ihmisiä sekä tuhottu heidän asuinsijojaan. Nykyään uskontaistelu käyttää lievempiä muotoja, mutta edelleen Sanan julistajaa riittää moneen junaan.

Pelkissä jumalanpalveluksissa saattaa jo tapahtua yllättäviä asioita. Nyt erään eteläafrikkalaisen pastorin kerrotaan hämmentäneen ihmisiä kehotuksellaan. Lesego Daniel -niminen kirkonmies nimittäin käski äskettäin seurakuntalaiset ulos kirkosta pihamaalle kesken jumalanpalveluksen. Hän kehotti uskovaisia syömään ruohoa suoraan maasta ollakseen lähempänä Jumalaa.

Paikalla raportoitiin myös ihmeparantumisista. Ei kuitenkaan liene yllättävää, ettei Danielin metodi uponnut kaikkiin seurakuntalaisiin. Miehen tempausta haukuttiin sosiaalisessa mediassa hulluksi, kun pappi julkaisi tosiuskovaisista ruohonsyöjistä kuvia Facebookissa.

Tämä ei ole Daily Mirror -lehden mukaan ainoa kerta, kun kyseinen pohjoispretorialainen mies herättää hämmennystä mielenliikkeillään. Aiemmin hän on saanut suuren kuulijakuntansa nukahtamaan käskyllään yrittäessään parantaa naista tämän ”demonisesta” raskaudesta.