Kanye Westille kehitettiin oma valuutta – haluaa estää Coinye-digirahan julkaisun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Digivaluutta Bitcoinin suosion myötä on kehitelty myös muita niin kutsuttuja kryptovaluutan muotoja, kuten Litecoin ja Namecoin. Markkinoilla on nähty myös erikoisempia valuuttamuotoja, kuten internetin doge-meemiin perustuva Dogecoin. Myös Kanye West -aiheinen Coinye on ollut suunnitteilla.

Hiphop-tähti Kanye Westillä itsellään ei ole mitään tekemistä Coinyen lanseeraamisen kanssa, eikä ole erityisen innoissaan erikoisesta kunniasta saada oma digivaluuttansa. Hänen lakimiehensä ovatkin nyt lähestyneet valuutan luoneita ohjelmoijia lopettamismääräyksen muodossa. Heidän mukaansa kyseessä on tavaramerkin loukkaus.

– Koska Kanye West on tehnyt saavutuksia laaja-alaisena yrittäjänä, kuluttajat voivat luulla hänen olevan Coinye-valuutan takana, artistin lakimiehet ilmoittivat Time-lehden mukaan.

Coinyen julkaisun oli määrä tapahtua tiistaina 7. tammikuuta. Kanye Westin lakimiesten toimet ovat kuitenkin ainakin toistaiseksi tuottaneet tulosta, eikä digivaluuttaa ole julkistettu. Coinyen alkuperäisen internet-sivun osoite CoinyeWest.com vie nykyään Intiassa sijaitsevalle sivustolle.