Barack Obama: ”Kannabis ei ole vaarallisempaa kuin alkoholi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen Coloradon osavaltiossa laillistettiin vuoden vaihteessa kannabiksen viihdekäyttö ja myynti. Kannabiskaupat ovat menestyneet hyvin ja kysyntä on ollut suurta. Samalla päihteeseen käytetyt rahat ovat suoraan pois rikollisjärjestöjen tuotoista. Vastaavia lakimuutoksia on meneillään myös lukuisissa muissa maissa, ja nyt tukea on tullut korkeimmalta mahdolliselta taholta.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama on nimittäin yllättänyt suorapuheisella kannabislausunnollaan The New Yorker -lehden haastattelussa. Presidentti totesi eilen julkaistussa artikkelissa, ettei kannabis ole alkoholia vaarallisempaa ja vertasi sen käyttöä tupakointiin. Sama seikka on todettu vuosien varrella lukemattomissa tutkimuksissa, ja esimerkiksi maailman terveysjärjestö WHO vahvisti jo vuosia sitten, että alkoholi ja tupakka ovat vaarallisempia päihteitä kuin kannabis.

Kannabikseen usein valistuspuheissa liitetty niin sanottu porttiteoria on osoitettu vääräksi lukuisissa tutkimuksissa erityisesti Yhdysvalloissa. Viimeksi vuodenvaihteessa Yhdysvalloissa julkistettiin tuore tutkimus, jonka mukaan kannabiksen lääkekäytön laillistamisen seurauksena kovien huumeiden ja alkoholin käyttö on ollut selvässä laskussa. Tutkimus siis vahvisti, että kannabiksen käyttö ei ole portti koviin huumeisiin, vaan ennemminkin päinvastoin.