Oletko sinä mielensäpahoittaja? Näin helposti saat sen selville

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Välillä kohtaa ihmisiä, jotka tuntuvat ansainneen syystä lempinimen ammattivalittaja. Kaikenlaiset purnaajat jaksavat möksöttää väärän merkkisestä aamukahvista, kovasta pakkasesta, metelöivistä naapureista, työkaverin voimakkaasta parfyymistä ja liian pienestä palkkapussista.

Tämä jokaisen tuntema hahmo saattaa olla huvittava sketseissä, mutta harva haluaisi myöntää omaavansa itse tuon valittajageenin. Elite Dailyn yksinkertaisten vinkkien perusteella voit päätellä, kuulutko itse mielensäpahoittajiin. Oman tunnereaktion voi itse päättää, ja ihminen voi ongelmia kohdatessaan myös tehdä tietoisen päätöksen olla ottamatta asioita henkilökohtaisesti. Ammattivalittaja kuitenkin nimenomaan vetää herneen nenäänsä, ja loukkaantuu vastoinkäymisistä.

Tällainen ihminen saa helpoiten yhteyden toisiin, kun he kertovat olevansa huonolla tuulella. Parhaimmat jutut työpaikalla koetaan mielensäpahoittajan kanssa yhteisillä valitusfesteillä kahvikupposten ääressä. Kun maailmassa on kaikki huonosti ja siitä avaudutaan äänekkäästi, kaikki on hyvin. Tulet hyvin toimeen taksikuskien kanssa, sillä heidän ammatinkuvaansa kuuluu asiakkaan kuunteleminen.

Mielensäpahoittaja kokee myös syvää merkityksellistä yhteyttä ongelmallisiin idoleihin, esimerkiksi nuorena kuolleeseen Amy Winehouseen. Elämän rankka puoli ja rock-elämäntyyli voi kiehtoa, koska niissä ei kaihdeta kärsimyksessä vellomista. Baaritappelut ovat sinulle tuttuja. Elokuvissa suostut katsomaan vain syvämietteisiä Darren Aronofsky -ohjauksia ja natsiteemaisia sotapätkiä. Kun näet kuolemaa valkokankaalla, todistat olevasi oikeassa – elämä on rankkaa.

Pirteiden ihmisten näkeminen voi ärsyttää sinua suunnattomasti ja heitä kohtaan syntyy ylemmyydentunto, koska iloisia pidetään liian naiiveina ja tietämättöminä elämän ”todellisesta” menosta. Pysyt mieluummin kotona viikonloppuna, kun lähdet pitämään hauskaa ystävien kanssa. Saatat esimerkiksi mättää mieluummin sisääsi herkkuja ja sitten kauhistella lihomistasi. Suutut siitä, kun työkaverisi on kotona kuumessa. Siellä sinäkin haluaisit olla, etkä töissä.

Toistelet usein ääneen hyväonnisten ihmisten seurassa, kuinka sinä et ole koskaan elämässäsi saanut mitään ilmaiseksi saatika voittanut kilpailua. Kaikki, mitä olet saanut, on tullut raskaan työurakan seurauksena. Viihdyt paremmin sadesäällä kuin auringossa, siksi vietätki kesät sisällä istuen. Et missään nimessä lähtisi aurinkolomalle. Jos joskus eksyisit Kanariansaarille mielenhäiriön takia, käyttäisit ajan valittaen liiasta lämmöstä ja stressaamalla ihon palamisesta.