Quentin Tarantino hyllyttää uuden elokuvansa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Quentin Tarantino lukeutuu Hollywoodin arvostetuimpien elokuvaohjaajien joukkoon. Hänen viimeisin ohjaustyönsä oli tammikuussa 2013 ensi-iltansa saanut Django Unchained. Taannoin Quentin Tarantinon seuraavan elokuvaprojektin ilmoitettiin olevan THe Hateful Eight -niminen lännenelokuva.

Nyt elokuvaohjaaja uhkaa kuitenkin hyllyttää tulevan elokuvansa jo ennen kuvausten aloittamista. Syynä on käsikirjoituksen vuotaminen julkisuuteen. Tarantino kertoo tuntevansa tulleensa petetyksi, eikä hänellä ole enää intoa jatkaa tuoreinta projektiaan.

– Olen erittäin masentunut. Viimeistelin käsikirjoituksen ensimmäisen version, ja tarkoituksenani oli kuvata elokuvasta vasta vuoden päästä. Annoin käsikirjoituksen kuudelle ihmiselle. Nyt se on ilmeisesti vuotanut julkisuuteen, ohjaaja kertoi Deadline-sivustolle.

Quentin Tarantino tajusi käsikirjoituksen päätyneen vääriin käsiin hänen agenttinsa Mike Simpsonin alkaessa saada puhelinsoittoja Hollywood-tähtien edustajilta, jotka halusivat asiakkailleen roolin elokuvasta. Ohjaaja kertoi antaneensa käsikirjoituksen muun muassa Michael Madsenille, Tim Rothille ja Bruce Dernille, joita hän oli suunnitellut elokuvan rooleihin.

Hollywoodin arvostetuimpiin nimiin lukeutuva Quentin Tarantino on urallaan ohjannut lukuisia hittielokuvia. Miehen menestyselokuviin lukeutuvat muun muassa Pulp Fiction – Tarinoita väkivallasta, Reservoir Dogs ja Kill Bill -elokuvat. Tarantino on palkittu urallaan parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscar-palkinnolla vuonna 1995 elokuvasta Pulp Fiction – Tarinoita väkivallasta.