Koulupoika yritti lähteä luokasta – opettaja määräsi pahoinpitelyn

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Koulun opettaja on menneisyydessä tunnettu hyväntahtoisena kansankynttilänä, jonka tehtävä oli istuttaa Jumalan pelko ja nöyryys oppilaisiinsa. Nykypäivän opettajat voivat joskus olla varsinaisia veijareita, mitä tulee kurinpidon suhteen. He saattavat esimerkiksi purkaa oppilaisiin patoumiaan.

Näin on tapahtunut mitä ilmeisimmin Kreikassa, jossa ala-asteen opettaja reagoi oppilaan tottelemattomuuteen yllättävällä tavalla. Kahdeksanvuotias poika nousi penkiltään ylös ennen kuin oppitunti oli virallisesti päättynyt kellon soittoon, ja tämä suututti opettajan. Hän käski muiden oppilaidensa lyödä lasta.

26 vuotta Artan kaupungissa opettajana työskennellyt mies laittoi kaksi muuta koululaista sulkemaan tien ulos luokkahuoneesta, kun uhria lyötiin. Pojan vanhemmat ovat nostaneet syytteet opettajaa vastaan, kun lapsi tuli kotiin useiden kasvovammojen kanssa. Hänet täytyi viedä niiden takia sairaalaan.

Greek Reporter -lehden mukaan opettaja sai potkut työpaikaltaan. Oppilaiden kuvauksen mukaan kyseessä on tiukka mies, joka käyttäytyy vitsin varjolla rumasti oppilaitaan kohtaan. Ruumiillinen rangaistus kiellettiin Kreikan ala-asteilla vuonna 1998 ja lukioissa 2005. Siitä tehtiin rikos vuotta myöhemmin.