Huolestuttava karkkitrendi leviää lasten keskuudessa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloista on raportoitu viime kuukausina useita tapauksia, joissa lapsi on sniffannut karkkia nenäänsä. Lapset murskaavat Smarties-karkkeja jauhemaiseen muotoon ja leikkivät, että käyttävät huumeita. Nyt vanhempia on varoitettu leikin aiheuttamista ongelmista.

YouTube
YouTube

Rhode Islandin koulujen vanhemmat saivat hiljattain kirjeen, joissa kerrottiin karkkien nuuskimisen olevan erittäin vaarallista, sillä se voi aiheuttaa haavaumia, tulehduksia, tukoksia ja keuhko-ongelmia. Lisäksi lapset voivat saada karkeista allergisia oireita.

Kaikista hurjin väite lienee se, että mätää erittävät nenän limakalvot houkuttelevat kärpäsiä, jotka munivat lasten sieraimiin. Lopputuloksena on, että munien kuoriuduttua lasten nenissä möngertää toukkia.

Murskattujen karkkien nenään vetäminen ei ole Daily Mailin mukaan uusi trendi, sillä vanhimmat YouTuben videot on ladattu jo vuonna 2007. Silti ilmiö on yleistynyt erilaisten huumevaikutteisten televisio-ohjelmien myötä. Kerroimme äsken kolmasluokkalaisesta pojasta, joka erotettiin koulusta karkkien ”sniffaamisen” takia.