Emma-ehdokkaat julkistettiin – Cheek ja Haloo Helsinki! kahmivat ehdokkuuksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maamme suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus, Emma Gaala, jakaa jälleen tunnustusta kuluneen vuoden aikana kotimaisen musiikin saralla ansioituneille tekijöille. 28. Emma Gaala järjestetään Espoon Barona Areenalla perjantaina 7. maaliskuuta.

Emma Gaala 2014 palkitsee tekijöitä yhdeksässätoista eri kategoriassa. Vuoden naissolistiksi ovat ehdolla Erin, Jenni Vartiainen, Jonna Tervomaa, Sanni ja Suvi Teräsniska. Vuoden miessolistiksi ovat ehdolla Anssi Kela, Cheek, Ismo Alanko, Jesse Kaikuranta, Juha Tapio ja Robin. Vuoden yhtyeeksi ovat ehdolla Haloo Helsinki!, J. Karjalainen, Michael Monroe, Pariisin Kevät ja Sunrise Avenue.

Vuoden tulokas -sarjassa ehdolla ovat Isac Elliot, Jannika B, Krista Siegfrieds, Lost Society ja Sanni. Vuoden albumiksi ehdolla ovat Boom Kah (Robin), Et ole yksin (J. Karjalainen), Kuka muu muka (Cheek), Lapislatsulia (Juha Tapio), Maailma on tehty meitä varten (Haloo Helsinki!) ja Terra (Jenni Vartiainen). Vuoden biisiksi ovat ehdolla Levikset repee (Sini Sabotage), Levoton tyttö (Anssi Kela), Mennyt mies (J. Karjalainen), Timantit on ikuisia (Cheek), Vapaus käteen jää (Haloo Helsinki!) ja Vihellellen (Stig).

Tähän mennessä esiintymisensä Emma Gaala 2014 -tapahtumassa ovat vahvistaneet tuoreimmalla levyllään platinaa myynyt ja radiohistoriaa tehnyt Haloo Helsinki!, viime vuonna kolme Emmaa kahminut ja uudella albumillaan nelinkertaista platinaa myynyt teinitähti Robin, suomen suosituimpiin miesartisteihin lukeutuva Cheek, yhdeksänkertainen Emma-voittaja Jenni Vartiainen, suomihiphopin pioneeri Redrama sekä kansainvälisesti mainetta niittänyt Isac Elliot.