Kansalaisaloite vaatii Justin Bieberin karkottamista: ”Uhkaa kansalaisten turvallisuutta”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen supertähti Justin Bieber lukeutuu tämän hetken suurimpiin teini-idoleihin. Hän myös kärsii viimeaikaisten uutisten perusteella lukuisista ongelmista. Tähti on nimittäin herättänyt huomiota huumesekoilujen, rattijuopumuksen, pidätyksen vastustamisen ja naapuriin tekemänsä kananmunaiskun tiimoilta.

Justin Bieberin viimeaikainen sekoilu on herättänyt kysymyksen siitä, voitaisiinko tähti karkottaa Yhdysvalloista takaisin kotimaahansa Kanadaan. Idean puolesta on aloitettu jopa virallinen kansalaisadressi hallituksen virallisella Whitehouse.org-sivustolla. Valkoinen talo ottaa aloitteen tarkasteltavakseen, mikäli siihen on onnistuttu keräämään 22. helmikuuta mennessä 100.000 nimeä. Allekirjoituksia on tähän mennessä annettu jo lähes tarvittava määrä.

Whitehouse.gov
Whitehouse.gov

– Me Yhdysvaltain kansalaiset tunnemme, että meillä on vääränlainen maine populaarikulttuurin maailmassa. Me haluaisimme vaarallisen, holtittoman, tuhoisan ja huumeita väärinkäyttävän Justin Bieberin karkoitetuksi ja hänen vihreän korttinsa mitätöidyksi, aloitteessa lukee.

– Bieber ei ainoastaan uhkaa kansalaisten turvallisuutta, vaan hän on myös hirveä roolimalli valtiomme nuorisolle. Me kansalaiset halaisimme poistaa Justin Bieberin yhteiskunnastamme, teksti jatkuu.

Justin Bieberin karkotukseen Yhdysvalloista riittäisi periaatteessa jo pelkkä huumeiden hallussapito, ja toissa viikolla Justinin kotoa löydettiin suuria määriä kannabista. Rattijuopumus ja pidätyksen vastustaminen sekä kananmunaisku naapuriin riitäisivät nekin jo yksistään mahdolliseen karkottamiseen. Julkkiksilla on kuitenkin usein aivan omat muita lievemmät rangaistuksensa.