Hämmentävä netti-ilmiö Koreassa – joku saa tästäkin seksuaalista tyydytystä

Digi · Tim Isokivi

Lukuisat ihmiset, yleensä naiset, ympäri maailmaa tekevät tienestiä esimerkiksi riisuuntumalla web-kameran edessä internetissä. Erilaiset tirkistelyfetissisivustot ovat monille helppo keino lyödä rahoiksi. Kaikissa tapauksissa ei ole kuitenkaan kyse perinteisistä seksiakteista tai strippaamisesta.

YouTube
YouTube

Park Seo-yeon -niminen eteläkorealainen nainen esiintyy internetissä nimimerkillä The Diva. Hän ansaitsee nykyään elantonsa kokkaamalla näyttäviä ruoka-annoksia ja syömällä ne web-kameran edessä. Hänen touhujaan seuraavat ihmiset lähettävät hänelle virtuaalisia lahjoituksia, jotka voi vaihtaa rahaksi.

Reuters-uutistoimiston mukaan The Divan seuraajista useat ovat miehiä, jotka lievittävät yksinäisyyttään seuraamalla internetissä ruokailevia naisia. Osa seuraa naisen toimia fetissisistä syistä, sillä suuria määriä syövät naiset aiheuttavat heille seksuaalista mielihyvää. The Divan kaltaisten web-kameran edessä syövien naisten seuraamiselle on Etelä-Koreassa oma terminsä: Gastronominen tirkistely.

– Tunnen, kuin söisin yhtä paljon ruokaa hänen kanssaan. Siitä tässä on mielestäni kysymys. Se on miellyttävää yksin syöville ihmisille, The Divan seuraaja kertoo Reutersin haastattelussa.

The Diva ansaitsee lahjojen avulla yli 6.500 euroa kuukaudessa. Hän onkin lopettanut päivatyönsä keskittyäkseen kameran edessä ruokailuun. Nainen itse kertoo videoiden olevan suunnattu niille ihmisille, jotka eivät voi syödä yhtä paljon tai ovat esimerkiksi laihdutuskuurilla.