Lentoyhtiön hervoton turvavideo – kuin suoraan 80-luvulta

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lentoyhtiöt esittävät turvallisuusohjeitaan monenkirjavilla tavoilla yrityksestä riippuen. Joillakin lentoyhtiöillä on käytössään animaatioita ja videoita lentoemäntien esimerkkien tueksi. Osa turvautuu monotoniseen opastukseen, kun toiset repäisevät näyttävästi.

YouTube
YouTube

Nyt yhdysvaltalainen Delta Airlines on kantanut kortensa kekoon ja tuloksena on syntynyt 80-luvun teemalla toteutettu turvallisuusvideo, jossa vilahtelee sukkahousuhevareita, kasarityylillä varustettuja neitokaisia ja aikansa hahmoja, vaatteita ja välineitä. Ennen turvallisuusvideot olivat tylsiä ja haukotuksia aiheuttavia, ja niitä hädin tuskin edes jaksoi seurata ennen lentokoneen nousemista. Nykyisin ne ovat osa lentokoneiden monipuolista viihdetarjontaa.

Delta Air Lines on yhdysvaltalainen, maailman suurin lentoyhtiö, joka lentää lähes 300 kohteeseen useissa kymmenissä eri maissa. Delta Airline työllistää 12.000 lentäjää ja yhtiö operoi yli 5.000 lentoa päivittäin. Toisin sanoen videota ei ole toteutettu turhaan.