Miehen pilailulla karu seuraus – 18 kuukautta vankeutta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joskus harmittomiksi kuvitelluilla pilapuheluilla saattaa olla varsin kalliit seuraukset. Tämän sai oppia Yhdysvaltain Havaijilla asuva mies, joka yritti alkoholin vaikutuksen alaisena kostaa kämppäkaverinsa tekemän käytännön pilan varsin hurjalla tavalla.

Humalassa ollut Timothy David Hershman -niminen mies soitti viime vuonna FBI:n toimistoon. Hän kertoi toisen miehen aikovan kaapata Alaska Airlines -lentoyhtiön lentokoneen. Viranomaiset pidättivät Konasta Seattleen matkalla olleen, Timothyn kuvailuihin sopineen miehen. Poliisit tajusivat kahden tunnin kuulustelun jälkeen kyseessä olleen pelkkä pila.

Pila ehti saada varsin suuret mittasuhteet, sillä viranomaiset olivat hälyttäneet Seattleen matkalla olleen lentokoneen turvaksi kaksi Oregonin kansalliskaartin F15-hävittäjälentokonetta. Timothy David Hershman tunnusti oikeuden edessä tekonsa, ja kertoi halunneensa vain kostaa hänen autoonsa kalan sisäelimiä levittäneelle kämppäkaverilleen tämän teon. Associated Press -uutistoimiston mukaan Timothy tuomittiin teostaan 18 kuukaudeksi vankeuteen.