Mies, älä osta näitä lahjoja naiselle ystävänpäivänä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ystävänpäivä jakaa ihmiset kahteen kategoriaan. Ensimmäisessä ryhmässä ovat he, jotka näkevät vaaleanpunaisia sydämiä jo kuukausia etukäteen ja tahtovat tehdä rakkauden päivänä jotain ikimuistoista. Toiset taas ohittavat ylikaupallistetun päivän olankohautuksella.

Ystävänpäivän idea ei ole huono. Ihmisten tulisi muistaa toki lähimmäistään myös muulloin kuin erillisinä juhlapäivinä, mutta onneksi vähintään kerran vuodessa 14. helmikuuta. Ystävänpäivänä on tapana myös helliä omaa rakasta romanttisesti, ja joskus siihen kuuluvat jopa lahjat.

Femail First listaa nyt neljä huonointa lahjaideaa, joita harva nainen paketistaan tahtoo. Ensimmäiseksi listalle nousevat kodinkoneet tai muut kotitaloustöihin liittyvät tarvikkeet. Vaikka mies varmasti tarkoittaa eleellään hyvää ostaessaan vaimolleen lahjaksi supermoottorilla varustetun imurin, ei se ideana ole kovin romanttinen.

Toiseksi kannattaa unohtaa alusvaatteiden ostaminen, sillä joko ne tuppaavat olemaan liian pieniä ja nainen suuttuu siitä, kun tuntee itsensä lihavaksi, tai liian suuria, ja nainen suuttuu siitä, kun mies pitää häntä lihavana. Raha ja lahjakortit ovat myös todella tylsiä vaihtoehtoja ja tuntuvat yleensä vain hätäratkaisulta.

Kukkalähetys on kiva idea, mutta jos ruusut ovat puolikuolleita perille saavuttuaan, ei homma yksinkertaisesti toimi. Entäpä se perinteinen suklaarasia? Ei käy, sillä kukkia ja suklaata voi ostaa arkisempanakin ajankohtana perusperjantain piristykseksi. Ystävänpäivä vaatii jotain enemmän spesiaalia.