Tutkimus: Mitä enemmän mies on töissä sitä onnellisempi on vaimo

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kovin usein koitetaan määritellä toimivan suhteen salaisuuksia. Todellisuudessa suhteen laatu on usein monen eri tekijän summa. Siihen vaikuttavat puolisoiden persoonat, elämäntilanteet, kulttuuri ja elinympäristö. Usein kuitenkin onnellinen vaimo tuo mukanaan myös onnellisemman avioliiton.

Vaikka luulisi, että onnellisen liiton salaisuutena ovat saumattomasti sujuva arki ja yhteiset mielenkinnon kohteet, ovat ne vain osatekijöinä vaimojen onnellisuudessa. Tuore tutkimus esittää, että mitä enemmän mies on töissä, sitä vahvemmaksi suhde lujittuu ja sydänten välinen yhteys kasvaa.

Social Forces -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan töissä yli 50 tuntia viikossa viettävien miesten naiset ovat onnellisempia, vaikka se tarkoittaakin vähemään yhteistä aikaa pariskunnalle.

Tutkijat epäilevät tuloksen johtuvan siitä, että miesten töissä ollessa naisille jää enemmän aikaa itselleen, eikä heidän tarvitse keskittyä pelkästään kotitöihin. Daily Mailin mukaan tämä vaikuttaa suoranaisesti vaimojen terveyteen, koska heille jää enemmän aikaa esimerkiksi urheilemiseen. Tutkimukseen osallistui yli 4.000 keski-ikäistä pariskuntaa ja se toteutettiin yhteisesti Teksasin ja Indianan yliopistoissa.