Paavi supersankarina graffitissa – Vatikaani hyväksyi virallisesti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi vuoden 2013 puhutuimmista uutistapauksista oli paavi Benedictus XVI:n eroaminen virastaan helmikuussa. Uudeksi paaviksi valittiin Buenos Airesin arkkipiispana aikaisemmin toiminut Franciscus. Miestä on pidetty ihmisläheisimpänä paavina pitkään aikaan.

Italialainen katutaiteilija Maupal on luonut roomalaiselle seinälle graffitin, joka esittää paavi Franciscusin Teräsmiehen lailla lentävänä supersankarina, kädessään laukku jossa lukee ”arvot”. Graffiti herätti myös katolisen kirkon huomion, ja sai jopa kirkon virallisen hyväksynnän. Kuva graffitista jaettiin nimittäin Vatikaanin Twitter-sivulla.

Katolinen kirkko valitsi viime vuonna uudeksi paaviksi argentiinalaisen 76-vuotiaan Jorge Mario Bergoglion, joka tunnetaan nyt nimellä Franciscus I. Hän on muun muassa tervehtinyt avoimesti luokseen tulleita moottoripyöräkerholaisia, kertonut työskennelleensä portsarina. Äsken hänet valittiin vuoden 2013 parhaiten pukeutuneeksi mieshenkilöksi Esquire-lehden äänestyksessä.