Miltä eri maut näyttävät? Videon kauneus vangitsee huomion

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oletko koskaan ajatellut, miltä erilaiset maut voivat kuulostaa tai näyttää? Ajatus on sinänsä hyvin abstrakti, mutta mahdollinen. Sen todistaa Grey Londonin tuore video The Sound of Taste, jossa näytetään visuaalisesti eri makuja upeilla äänillä varustettuna.

Video on toteutettu yhteistyössä Schwartz-elintarvikeyhtiön Flavour Shots-maustekastikkeiden kanssa. Videon tekemiseen on käytetty useita tonneja mustapippuria, kardemummaa, kurkumaa, paprikajauhetta, kuminaa, inkivääriä, chiliä ja korianteria. Maustepussien suurnopeuskameralla kuvattuun räjähtämiseen on sävelletty mittatilaustyönä oma kappale.

Vaikka upeasti toteutettu video tarkoitettu mainokseksi, on se kokonaisuudessaan vertaansa vailla oleva taidehetki. Värikkäänä räjähtäviä maustepusseja katsoessa voi viettää päivän eteerisimmän minuutin – ja saada uudenlaisen makunautinnon korviin.