Nämä merkit paljastavat – parisuhteesi voi olla eron partaalla

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Pitkässä parisuhteessa käydään läpi erilaisia aikoja. Joskus olo kumppanin seurassa tuntuu läheiseltä, ajoittain hän tuntuu etäisemmältä. Kun suhde loppuu yllättäen kuin seinään ja oma kulta kertoo, ettei hän enää rakasta sinua, saattaa mieleen hiipiä kysymys.

Olisiko tilannetta voinut ennakoida? Usein ilmassa on eron merkkejä jo kauan ennen varsinaista eroa. Kommunikaation puute on eräs tärkeimmistä signaaleista. Jos et enää puhu kumppanille henkilökohtaisista asioistasi, etkä tiedä mitään hänen elämästään, on syytä pohtia syitä siihen.

Valittaminen vaikuttaa myös elämisen laatuun. Eroa ennen osapuolet ovat todennäköisesti nalkuttaneet toisilleen samoista asioista useaan otteeseen. Pariskunnan välisen kommunikaation toivotuin lopputulos olisi se, että he pystyisivät selvittämään yhteiset konfliktinsa. Yhteisymmärryksen puuttuminen voi kuitenkin lyödä lisää lovia rakoileviin väleihin.

Tämä lisää turhautumisen tunnetta, koska viesti ei sanottaessa mene perille. Lopulta tukahdutettu viha ja loukkaantumisen tunne voivat johtaa masennukseen, koska tilanteen yrittää kestää tunteet tukahduttamalla. Masentuminen aiheuttaa vetäytymistä ja ärsykkeiden sietokyky vähenee.

Kun pari ei tunne elävänsä yhdessä elämäänsä, osapuolet viettävät aikaansa mieluummin kodin ulkopuolella. Töihin ja ystävien elämiin paneutuminen kertoo siitä, että omasta suhteesta puuttuu yhteyttä. Pettäminen on yksi oire siitä, että suhde on ajautumassa kohti eroa. Se voi toimia myös herättimenä, koska paljastuessaan tilanne tuo muhineen kriisin pintaan.

Riitelemisen lisääntyminen ja vihan ilmaiseminen jatkuvassa kommunikaatiossa kertoo tilanteen tulehtumisesta. Tunnetko, ettet ole enää hänen seurassaan oma itsesi? Joskus pettymys saa käyttäytymään kuin läheinen ihminen ei olisi edes samassa huoneessa, vaikka hän istuu vieressä. Myös lupausten tekeminen ja niiden systemaattinen rikkominen kertoo siitä, että kunnioitus toista kohtaan on kateissa, kirjoittaa Learnist-sivusto.