Pidä parisuhteen langat omissa käsissäsi – tässä hyvä syy

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Kumppanisi ei aina muistuta sinua, etkä sinä häntä. Niin ei ole tarkoituskaan olla. Paras mahdollinen parisuhde syntyy siten, että siinä on kaksi erillistä ihmistä intohimoineen ja mielenkiinnon kohteineen.

Kun meno alkaa muistuttaa liian läheistä symbioosia, on aika tarkistaa omat itsenäisyyslukemat. Ennen kuin arkisesta kaupassa käynnistä tuli Meidän Yhteinen Harrastus, osasit valita itse päivällisainekset kysymättä keneltäkään lupaa sipulien ostamiseeen. Niin hauskaa kuin yhdessä tekeminen onkin, muistatko vielä sen ajan, kun et ollut mistään vastuussa kenellekään? Onnellisessa parisuhteessa sinulla on vielä rippeitä samasta vapaudesta.

Toimit omista mieltymyksistäsi käsin. Valitset kuntosalin treenitottumustesi mukaisesti, ja ostat vihreän paidan, koska pidät siitä – et siksi, että kultasi liputtaa värin puolesta. Jokainen tuntee suhteesta toiseen suhaavia ihmisiä, jotka tuntuvat olevan eksyksissä joutuessaan tuijottamaan hetken itseään peiliin. Nämä kadotetut sielut raahautuvat viimeisillä voimillaan lähimpään baariin etsimään seuraavaa tyttö- tai poikaystävää.

Onhan oman tarkoituksen löytäminen toki haastavaa, mutta pelkkä parisuhteen luoma turva on tuskin tarpeeksi hyvä syy sille, että henkilö hylkää kokonaan itsenäisyytensä ja aloittaa marsipaaninmakuisen ja upottavan yhteensulautumisen prosessin, Elite Daily kertoo. Hyvä symboli toimivalle suhteelle on mielikuva kahdesta lähekkäin seisovasta puusta, joista kumpikaan ei vie toiselta tilaa auringonpaisteessa.

Pariskunta voi helposti oppia tekemään yhdessä asioita ja jakaa molempien vaihtelevat intressit. Kun suhteessa on lupa olla erilainen suhteessa kumppaniin, se tuo elämiseen lisäpotkua ja kiinnostavuutta. Ole uniikki yksilö, ja arvosta rakastettuasi sellaisena. Yhteinen aurinko paistaa sitäkin kirkkaammin, kun henkilö tietää, kuka on, eikä ole missään suhteessa riippuvainen partneristaan.