Pelaako ihastuksesi aikaa? Tästä syystä odottaminen ei kannata

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Joskus elämäämme voi ilmestyä maailman ihanin ihminen, joka saa romanttiset ajatukset tulvimaan mielessä. Hän saattaa vaikuttaa unelmien kumppanilta, mutta kun tulee eteen todellinen kysymys parisuhteen aloittamisesta, tilanne ei etene. Tuolloin tilanne on kuin Antti Tuiskun Jää tai mee -kappaleesta.

Joskus toinen ihminen ei olekaan valmis siirtymään samantien vakavaan suhteeseen, ja tämä eittämättä johtaa tapailun loppumiseen. Ainoa virhe on se, jos jäljelle jäänyt osapuoli jää odottamaan sitoutumiskammoisempaa yksilöä. Epämääräisiä lupauksia voi antaa pilvin pimein, ja kaikenlaisesta voidaan keskustella ideatasolla.

Parisuhde on kuitenkin käytäntöä ja arjen elämistä. Jos toinen ihminen ei ole valmis jakamaan elämänsä käänteitä kanssasi, on parempi jättää hänet kokonaan ja siirtyä eteenpäin. On turha tuntea yksinäisyyttä ja kaipuuta oman kämppänsä sisällä huokaillen, kun elämä on tuolla jossain ulkona ja odottaa sitä, että hyppäät mukaan virtaan.

Usein entiseen kultaan tuntee jonkinasteista yhteyttä, ja harvoin suhde koskaan rikkoutuu kokonaan tunnetasolla. Kyseistä ihmistä voi arvostaa ja hänestä voi välittää, mutta se ei välttämättä tarkoita sitä, että tämä olisi se oikea tyttö- tai poikaystävä ja elämänkumppani. Jos sitoutumiseen kykenemätön henkilö joskus saa selvitettyä asiansa, hän voi vielä tehdä paluun.

Tuolloinkin on hyvä muistaa syyt, joiden takia erositte. Vaikka ihmiset kehittyvät, on turvallisempaa olettaa, etteivät eroamisen syy ole muuttuneet. Jos hän on todella kasvanut henkisesti, tulet sen näkemään käytännössä. Sanoja ja selityksiä on turha kuunnella, sillä käytäntö näyttää sen, mikä on totta. Sinkkuna voit huoleti tutustua uusiin ihmisiin ja antaa mahdollisuuden niille monille ihmisille, jotka haluavat vuorenvarmasti olla kanssasi.