Lihavat tyttöystävät jäävät ilman suklaarasioita

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ystävänpäivä on monen mielestä ylikaupallistettua hapatusta, mutta silti sitä vietetään hieman hampaat irvessä kortteja ja lahjoja ostellen. Nyt on vertailtu naisten ja miesten välisiä eroja ystävänpäivään liittyen, ja useammassa tapauksessa kysely vahvistaa ainakin sen, että rakkauden juhlan viettäminen ei voisi vähempää kiinnostaa ainakaan miehiä.

Usea uros ajattelee par’aikaa, että tuleva ystävänpäivä ahdistaa, eikä heillä ole harmainta hajuakaan siitä, miten muistaisivat tyttöystäväänsä. Ei hätää, sillä 79 prosenttia miehistä on tunnustanut, että viettäisi ennemmin saunaillan jätkien kanssa kuin menisi tyttöystävänsä kanssa romanttiselle illalliselle. Myös neljäsosa miehistä unohtaa ostaa naiselleen ystävänpäiväkortin, kun naisista samanlaiseen kömmähdykseen sortuu vain yksi viidestäkymmenestä.

Naisilla on kuitenkin asiaan kikkakolmonen, sillä 58 prosenttia olisi valmis maksamaan ravintolalaskun kokonaan, kunhan vain saisivat kultansa illalliselle kanssaan. Kynttilänvalossa ei kuitenkaan kannata puhua avioliitosta, sillä 65 prosenttia miehistä tunnustaa vaihtavansa puheenaihetta hääjuttujen noustessa pöydälle.

Ystävänpäivänä odotetaan romanttista kosintaa, sillä 28 prosenttia tyttöystävistä jopa pukeutuu paremmin mahdollista erityistilannetta varten. Yleensä miehet kuitenkin varaavat ravintolapöydän vasta sitten, kun heidän naisensa on erikseen pyytänyt sitä. Mitä lahjaan tulee, niin miesten kannattaa kysyä naiselta toiveita suoraan, sillä 75 prosenttia neitokaisista kertoo yleensä kumppanilleen, mitä he tahtovat ystävänpäivänä. Suurin osa naisista myös leuhkii ystävänpäiväkortilla ja lahjalla kavereilleen.

Kerroimme jo aiemmin huonoimmista ystävänpäivän lahjoista, joihin kuuluivat niin suklaa kuin kukkakimput. Prezzybox.com-sivuston teettämässä kyselyssä mukailtiin samaa asiaa, kun 47 prosenttia naisista kertoi, että ei tahdo kukkia ystävänpäivänä. Yllättävin tieto oli kuitenkin se, että 35 prosenttia miehestä jättäisi suklaat ostamatta joka tapauksessa, mikäli heidän tyttöystävänsä olisi ylipainoinen.