Maailmankuulu punkrock-vuohi on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta kantautuu toisinaan uutisia eläimistä, jotka tuntuvat nauttivan tietynlaisesta musiikista. Yksi erikoisimmista tämän kaltaisista tapauksista oli ranskalainen Biquette-vuohi. Eläin nimittäin näytti rakastavan grindcore-musiikkia, metallin ja hardcore-punkin äärimmäisen nopeaa välimuotoa.

YouTube
YouTube

Nyt Biquetten kerrotaan menehtyneen kymmenvuotiaana Ranskassa sijaitsevalla Mauriac-maatilalla, joka toimi kommuunina ja keikkapaikkana kierteleville yhtyeille. Vuohi ehti viettää maatilalla noin puolet elämästään, sen jälkeen kun eläin pelastettiin teurastamolle joutumiselta.

Biquette nousi maailmanmaineeseen Wormrot-nimisen malesialaisen grindcore-bändin kautta. Internetissä levisi kuvia yhtyeen Mauriacissa järjestetystä keikasta, missä vuohi seisoo eturivissä nauttimassa yhtyeen musiikista. Maatilalla asuva Flo-niminen nainen kertoi vuohen rakastaneen jostain syystä muutenkin erityisesti grindcore-musiikkia.

– Keikkapaikkana toimivan ladon lattia on puuta, ja epäilen Biquetten tunteneen musiikin aiheuttaman tärinän sorkissaan. Usein se jopa makoili vahvistimien vierellä, Flo kertoi Noisey-sivustolle.

Punk- ja metallimusiikin lisäksi keikkapaikan lattialta löytyneisiin tupakantumppeihin ja alkoholijuomien jämiin mietyneen vuohen kuolinsyy on mysteeri Mauriacin asukkaille. Flo kuitenkin kertoo Biquetten eläneen varmasti kaksinkertaisesti tavanomaisiin vuohiin verrattuna.