Upea näky! Milanoon rakennetaan pystysuoria metsiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa ei onneksi tarvitse mennä kauas, jotta pääsee luonnon helmaan jaloittelemaan. Joissakin maailman suurkaupungeissa tilanne on hieman toisenlainen ja luontoalueet ovat yleensä pelkästään pieniä puistoja. Nyt Milanoon rakennetaan kerrostaloja, joiden seinillä kasvaa metsää.

Milanon Porta Nuovassa on aloitettu mittava hanke, jossa alueelle pystytetään kaksi tornitaloa. Talot ovat muuten tavallisia kerrostaloja, mutta niiden seinustoilla kasvaa vihreää kasvillisuutta. Metsätalot ovat uniikki idea ja saavat nuhjuiselle alueelle uudenlaista loistoa. Talojen avulla tahdotaan lähentää metropolin asukkaita luonnon kanssa.

Tornit ovat todella korkeita ja niihin istutetaan yli 20.000 kasvia, mukaan lukien yleensä metsässä tavattuja puita. Kaksi vuotta kestänyt insinöörityö on saanut aikaan suunnitelman, joka on vertaansa vailla. Kaiken lisäksi kasvillisuudesta on apua alueen saasteongelmiin.